Mirjam van der Vegt

Kairos Retraite

QS Stilte 5-daagse

Verlang jij naar ruimte om stil te staan in de hectiek van alle dag? Om te ontdekken wat jouw persoonlijke thema wordt voor het komende seizoen en welke leefregels je helpen om dit in de praktijk te brengen? Kom dan naar deze 5-daagse verdiepingsretraite. 

Het Brandpunt, Doorn
24 tot 28 augustus

 

– THEMA

Stil staan in de hectiek van alle dag? Nadenken over de rol van God in je leven? Ontdekken wat jouw persoonlijke thema wordt voor het komende seizoen en welke leefregels je helpen om dit in de praktijk te brengen?

Kom dan alleen of samen met partner of vrienden naar de vijfdaagse QS Stilteretraite Bezinning & Focus op deze inspirerende plek in het hart van Nederland! Deze retraite wordt bezocht door mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. We raden je aan eerst het QS Stilteweekend basis te volgen of ter voorbereiding van deze retraite het boek Koester je hart te lezen, waarin de drie treden van de stilte worden uitgelegd die je tegen kunt komen wanneer je de stilte ingaat.

Inhoud 5-daagse

Tijdens deze retraite aan het eind van de zomer krijg je tijd om te verbreden en te verdiepen. Aan het begin van een nieuw seizoen is het goed om stil te staan en te bezinnen op jouw persoonlijke doelen. In dit weekend ontwikkel je een persoonlijk doel, woord of zin voor het jaar dat komen gaat. Door middel van stille tijd met God, creatieve verwerking en lezingen kom je tot een specifiek thema met leefregels voor de praktijk van je dagelijks leven.

Met helderheid en nieuwe energie naar buiten treden,

vanuit de reis naar binnen.

Programma:

Dag 1 – Woensdagavond

 • Inleidende lezing met toelichting over de midweek door Mirjam van der Vegt.
 • Huiskamerconcert

  Dag 2 – Donderdag

  • Lezing over Keuzevrijheid en focus door Mirjam van der Vegt
  • Mogelijkheid voor een (stilte)wandeling met opdrachten door de Kaapse bossen
  • Ruimte voor massages door christen-masseuse Bianca den Daas

  Dag 3 – Vrijdag

  • Creatieve dag onder deskundige begeleiding van een kunstenaar

  Dag 4 – Zaterdag

  • Lezing Gewoontevorming en leefregels door Mirjam van der Vegt

  • Schrijvend aan de slag met je Jaar-woord en de daaruit voortvloeiende leefregels. Door middel van creatieve schrijfopdrachten

  • Film

  Dag 5 – Zondag

  • Viering en terugkoppeling, gelegenheid voor vragen

  • Afsluiting na de lunch

  Begeleiders

  Mirjam van der Vegt

  Mirjam van der Vegt

  auteur, stilte trainer, voormalig journalist en programmamaker

  Mirjam is journalist en heeft aan meerdere media programma’s en projecten waaronder Netwerk en Twee vandaag gewerkt. Zij biedt al jarenlang trainingen rondom rust met impact. Vanuit ervaringsdeskundigheid rondom burn-out startte zij ooit met schrijven van haar boeken rondom rust en stilte. Zij heeft ondertussen een breed euvre opgebouwd, zowel romans als non-fictie, waarvan inmiddels ruim 70.000 exemplaren werden verkocht. In 2021 is het boek De kracht van rustverkozen tot het beste spirituele boek van het jaar. Zij is een veelgevraagd spreker, begeleider van groepen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij houdt van praktische levenskunst. Haar leefregel: Ik leer mijn leven lang, houdt van uitmuntendheid en mag onaf zijn.

  Meld je aan voor de QS Stilte retraite

  Je kunt je voor deze aanmelden via de site van Het Brandpunt in Doorn. Klik hiefonder om daar direct heen te gaan.