Over Kairos

verschil maken met de kracht van rust, leven vanuit waarden en maken van de juiste keuzes

Wij werken met gedreven professionals, mensen die rust leven en vanuit waarden hun doelen bereiken. 

 

Ontspannend en Vernieuwend

We brengen lucht in het leven en relativeren. Vanuit die basis kijken we naar hoe het werk en leven georganiseerd kan worden.

Praktisch en Tastbaar

We werken vanuit een praktische insteek. Hoe kun je het geleerde of datgene wat inspireert in je leven inbouwen?

Professioneel en Deskundig

We werken met deskundige trainers en coaches die kennis van zaken hebben. Doen wat je zegt en zelf op zoek naar verbetering.

Kairos en Chronos

Er bestaan in het grieks twee woorden voor tijd; chronos en kairos. Chronos gaat in op tijd als moment na moment, een chronologisch verloop en lineaire manier van denken over tijd. Zoals Sue Monk Kidd schreef in haar boek ‘When the heart waits’; “a way of thinking about time, with the relentless cadence of tick-tock, tick-tock. The sound takes up residence inside us. Our hearts fall in sync. Why, we even refer to our hearts as ’tickers.'”

Kairos is niet mét de tijd maar ín de tijd leven. Vanuit aandacht voor wat er nu gebeurt. De Kairos Academy wil mensen helpen om chronos in kairos te plaatsen :-). Hoe kun je nu, op dit moment, bewust met de juiste dingen bezig zijn?

Wat drijft ons?

In een maatschappij waar steeds meer van je verwacht wordt en je moet presteren op elk gebied in je leven loop je tegen grenzen aan. Dit leven vanuit streven zorgt voor een opgebrand gevoel, een energieloos lichaam, een lege ziel en onrustige lusteloze geest.  Je verlangt naar een gezonde basis waar je vanuit compassie kunt leren om je leven vorm te geven op een haalbare manier.

Wij helpen jou door praktische handvatten te geven om veerkrachtig in het leven te kunnen staan. Deze handvatten bestaan uit trainingen, lezingen, workshops en uitgaven voor onthaasting, verdieping, stabiliteit en focus. Hierdoor kun je betekenisvol en veerkrachtig leven en werken vanuit een fundament van rust. 



“Beoordeel je dag naar wat je zaait in plaats van oogst.”

Onze mensen

Mirjam van der Vegt

Mirjam van der Vegt

Founder - trainer

Biedt al 10 jaar impactvolle trainingen en retraites rondom rust.
Na haar burn-out startte zij als onderzoeksjournalist met schrijven van haar boeken rondom rust. Hiervan werden er inmiddels ruim 70.000 exemplaren verkocht. Zij houdt van praktische levenskunst. Haar leefregel: Ik leer mijn leven lang, houdt van uitmuntendheid en mag onaf zijn.

Haar laatste boek De kracht van rust werd verkozen tot beste spirituele boek van 2021.

Kris Vermaas

Kris Vermaas

Founder - trainer

Al meer dan 10 jaar is Kris trainer en ondernemer in Timemanagement, Productiviteit en Waardegericht werken. In de trajecten is dit sterk gekoppeld aan het borgen van de kennis in het gedrag van mensen. Daarvoor is hij gecertificeerd trainer van de methodiek van Ben Tiggelaar (de Ladder). Deze methodiek pakt gedragsverandering systematisch aan. Hij blijft graag dichtbij de kern:

Het gaat er om dat ik bewust met het juiste bezig ben.

Hanneke van der Meer

Hanneke van der Meer

Trainer, spreker en coach

Hanneke geeft al 10 jaar trainingen over gezonde ritmes, waardengericht werken en persoonlijk leiderschap. In haar trainingen werkt ze altijd vanuit een sterk theoretisch kader toe naar een persoonlijke, concrete toepassing voor de deelnemers. Ze werkt vaak met Waarderend Onderzoeken met organisaties, teams en individuen. Deze methode sluit aan bij haar optimistische en oplossingsgerichte kijk in het leven. Haar drijfveer is om een leven lang te blijven leren, ontdekken en kiezen.

Guido van Voornveld

Guido van Voornveld

Trainer, spreker en coach

Guido helpt als trainer en coach professionals en leidinggevenden om met meer bezieling en ontspanning te werken. Daarbij combineert hij een integere, grondige benadering met een speelse en ervaringsgerichte manier van begeleiden.

In het begeleiden van teams en individuen is hij mede geïnspireerd door het ITIP – school voor leven en werk. Hier volgde hij o.a. de post-HBO opleiding ‘Instrument voor Hulp’

Spreker voor jouw event?

Spreker

1 + 9 =

Wil je een van onze mensen uitnodigen om te spreken bij een event? Neem dan hieronder contact op voor de voorwaarden en tarieven.

Kris is een enthousiaste trainer die graag meedenkt met de groep en die altijd open staat voor vragen. Gedurende de dag reikte hij mij en de groep handvatten aan waar ik de komende jaren veel mee kan. Kortom, een uitstekende training en precies wat ik ervan verwacht en gehoopt had!

Michael B.

Deze ochtend met Mirjam heeft me echt enorm verrast. Het smaakt naar meer.
(Rene Tromp, destijds directeur-bestuurder LEVWN)

Ik maakte Kris Vermaas mee op de tweedaagse van ons managementteam. We wilden hulp om veranderingen te vertalen naar concreet gedrag. Naast de inhoudelijke expertise die Kris gaf, werkte hij met verschillende werkvormen. Dit zorgde voor goede dynamiek. De goede luister- en vraaghouding van Kris bracht ons nieuwe inzichten. Met souplesse en oog voor de agenda schonk hij ons een waardevolle productieve dag.  

Robert van der Sijde, Rector Comenius College Hilversum

Ik was onder de indruk van de wijze van presenteren van Mirjam, de verbinding op ons thema en hoe zij harten heeft weten te raken. Mooi en een cadeau voor iedereen die verbonden is aan een organisatie.
Jolanda van Honk, manager Zorg en Welzijn PCSOH

Op een ontspannen manier aan de slag met wat me te diepste beweegt en hoe ik dit toepas in mijn werk. Het werkte verbindend en ik kwam er opgeladen van thuis. 

(werknemer zorg)

Een verfrissende en verdiepende manier om met het team op adem te komen. Het heeft meerdere mensen van ons team ook persoonlijk geraakt. Mirjam bracht met kennis, kunde en enthousiasme rust op nieuwe manieren onder de aandacht. Het heeft voor mij de noodzaak om rust en stilte ook in de verbindingstrajecten van Vivento te integreren, onderstreept. Niet streven, maar leven!
Bram Beute van Vivento.

Postadres
Schepelveld 11
3993SL Houten

Kairos Academy is een handelsnaam van Vinc Advies
KvK nummer | 34279090
BTW-ID | NL002225778B26
IBAN nummer | NL80 KNAB 0410 3290 29