Trainingen

Timemanagement en productiviteit

Vanuit de kracht van rust

 Herken je dat? Je start je dag met energie en een volle to-dolist. Aan het eind van de dag is je takenlijst langer geworden en voel je jezelf uitgeblust. Hoe kun je op een gezonde manier grip krijgen op jouw agenda, in plaats van dat je agenda jouw beheerst?

Tijdens de training ontdekken deelnemers de praktijk van productiviteit en time management. Hierbij wordt de koppeling gemaakt tussen werken vanuit de eigen missie en waarden naar de dagelijkse praktijk. Met behulp van handige tips wordt deelnemers geleerd hoe ze een eigen verkeerstoren bij kunnen houden om grip op de week te houden. 

Omdat borging van kennis essentieel is ligt er in deze trainingen sterke nadruk op gedragsverandering. Daarvoor maken we gebruik van de Ladder, een methodiek van Ben Tiggelaar om gedragsverandering concreet toe te passen. Onze trainers zijn gecertificeerd in het gebruik van deze methodiek.

Door deze training leren deelnemers zichzelf beter inzetten op de dingen die energie geven. Uiteraard met een heleboel praktische tips om grip op de week te krijgen en daarmee vanuit rust door de jaren heen te gaan. Daardoor leren ze om productief in het leven te staan. Dat heeft niets met druk zijn te maken, maar productief betekent dat je bewust met het juiste bezig bent. Op die twee kernwoorden hebben we deze training gebouwd.

Het ‘juiste’ gaat in op het waardevol werken aspect, van waaruit maak jij keuzes? Hoe kies je die en hoe onderbouw je die? ‘Bewust’ gaat in op het organiseren, het creëren van focus en aandacht zodat je je niet constant laat leiden door de waan van de dag.

Inhoud

Welke opties zijn er?

1-daagse training met follow-up

Intro video vooraf

1 dag training op locatie

Werkbladen voor planningen

dagdeel follow up online/offline

8-weekse dieptetraining

Intro dagdeel op locatie

Uitgebreide werkbladen

2 modules online

4 zelfstudie modules

Afsluitende meeting op locatie

Inspiratiesessie

1-3,5 uur op locatie

Highlights timemanagement

Kris is een enthousiaste trainer die graag meedenkt met de groep en die altijd open staat voor vragen. Gedurende de dag reikte hij mij en de groep handvatten aan waar ik de komende jaren veel mee kan. Kortom, een uitstekende training en precies wat ik ervan verwacht en gehoopt had!

Michael B.

Deze ochtend met Mirjam heeft me echt enorm verrast. Het smaakt naar meer.
(Rene Tromp, destijds directeur-bestuurder LEVWN)

Ik maakte Kris Vermaas mee op de tweedaagse van ons managementteam. We wilden hulp om veranderingen te vertalen naar concreet gedrag. Naast de inhoudelijke expertise die Kris gaf, werkte hij met verschillende werkvormen. Dit zorgde voor goede dynamiek. De goede luister- en vraaghouding van Kris bracht ons nieuwe inzichten. Met souplesse en oog voor de agenda schonk hij ons een waardevolle productieve dag.  

Robert van der Sijde, Rector Comenius College Hilversum

Ik was onder de indruk van de wijze van presenteren van Mirjam, de verbinding op ons thema en hoe zij harten heeft weten te raken. Mooi en een cadeau voor iedereen die verbonden is aan een organisatie.
Jolanda van Honk, manager Zorg en Welzijn PCSOH

Op een ontspannen manier aan de slag met wat me te diepste beweegt en hoe ik dit toepas in mijn werk. Het werkte verbindend en ik kwam er opgeladen van thuis. 

(werknemer zorg)

Een verfrissende en verdiepende manier om met het team op adem te komen. Het heeft meerdere mensen van ons team ook persoonlijk geraakt. Mirjam bracht met kennis, kunde en enthousiasme rust op nieuwe manieren onder de aandacht. Het heeft voor mij de noodzaak om rust en stilte ook in de verbindingstrajecten van Vivento te integreren, onderstreept. Niet streven, maar leven!
Bram Beute van Vivento.

Globale inhoud

 • Theorie over stress, afleiding en concentratie
 • Theorie achter ‘bewust’ bezig zijn
 • Tips over rust in je hoofd, communicatie en interne afspraken
 • Koppeling naar jaarplannen en kwartaaldoelen
 • Theorie over verkeerstorens en uitstelgedrag
 • Theorie achter het ‘juiste’ doen en waardegericht werken
 • Tips over takenlijsten, agendabeheer en mailbox zero
 • Koppeling jaarplannen met takenlijsten
 • Theorie over gedragsverandering
 • Tips over gedragsverandering in de praktijk
 • Maken plan

Blended leren

Online en zelfstudie

Bij onze trainingen gaan wij uit van de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. Dit houdt in dat wij eigen inbreng verwachten. De trainingen zijn daardoor haalbaar en praktisch. We combineren daarbij het live/online ontmoetingsaspect met video materiaal wat in eigen tijd gekeken kan worden. Daardoor zijn onze trainingen uitermate geschikt voor groepen en teams die hiermee aan de slag willen maar zelf de tijd willen indelen. 

Live/online trainingen

6 uur

Video materiaal

2 uur

Zelfstudie/leestijd

3-4 uur

Trainers

Onze mensen

Mirjam van der Vegt

Mirjam van der Vegt

Founder - trainer

Biedt al 10 jaar impactvolle trainingen en retraites rondom rust.
Na haar burn-out startte zij als onderzoeksjournalist met schrijven van haar boeken rondom rust. Hiervan werden er inmiddels ruim 70.000 exemplaren verkocht. Zij houdt van praktische levenskunst. Haar leefregel: Ik leer mijn leven lang, houdt van uitmuntendheid en mag onaf zijn.

Haar laatste boek De kracht van rust werd verkozen tot beste spirituele boek van 2021.

Kris Vermaas

Kris Vermaas

Founder - trainer

Al meer dan 10 jaar is Kris trainer en ondernemer in Timemanagement, Productiviteit en Waardegericht werken. In de trajecten is dit sterk gekoppeld aan het borgen van de kennis in het gedrag van mensen. Daarvoor is hij gecertificeerd trainer van de methodiek van Ben Tiggelaar (de Ladder). Deze methodiek pakt gedragsverandering systematisch aan. Hij blijft graag dichtbij de kern:

Het gaat er om dat ik bewust met het juiste bezig ben.

Get in touch

Interesse? Laat een bericht achter

5 + 8 =